От днес Австрия отваря границите си за общо 31 държави, включително и

...
От днес Австрия отваря границите си за общо 31 държави, включително и
Коментари Харесай

Австрия отваря границите си към 31 държави, включително и България

От днес Австрия отваря границите си за общо 31 страни, включително и за България. Касае се за групата страни от Европейски Съюз, ЕИП и ЕАСТ, като се изключи Швеция, Обединеното Кралство, Испания и Португалия. Влизайки на австрийска територия, пътуващите от тези страни не се нуждаят от медицински свидетелства и проби и няма да подлежат на домашна карантина. 

В края на юни Австрия се чака да възвърне свободното придвижване и с Испания. Що се отнася до Италия, австрийските граници се отварят, само че остава отчасти предизвестие за пътувания в Ломбардия. Съответно пада и възбраната за кацане на самолети от Италия, като се изключи полети от Ломбардия.

На всеки 14 дни Австрия ще прави обзор на обстановката в тези 31 страни. Решаващ аршин ще е цифрата на нови инфекции с COVID-19 на всеки 100 хиляди поданици. Ако в някоя от страните броят им надвишава 10 в границите на 7 поредни дни, както и при повишаване на коефициента на репродукция (R), австрийската страна ще взема ограничения. В Австрия продължава да важи възбраната за влизане в страната на пътуващи от страни отвън ЕИП, като например Сърбия, БиХ и Турция.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към посолството на България във Виена на тел. +43 (0)1 505 31 13, както и на дежурния телефон в извънработно време: +43 6991 888 21 01.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo). 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР